Тенденции на пазара на имоти 2020 година

Всеки инвеститор или участник на пазара на имоти иска да се ориентира в тенденциите на пазара, защото това ще му даде предимство пред останалите участници. Ще ви дадем насоки какви са новите тенденции в глобален мащаб за следващите месеци.

  1. Нарастващ интерес към жилищните площи – все повече хора търсят по-голямо и удобно жилищно пространство след като наложените мерки по време на пандемията ограничиха свободното придвижване на хората. Наблюдаваме засилен интерес към по-просторни и големи жилища, с повече стаи и открити пространства- големи тераси и градини.                                                                                                                    

  2. Новото работно място – на все повече хора се налага да обурудват работно пространство вкъщи. Това налага и тенденцията към обособяване на отделни стаи или кътове за работа, а това е свързано с допълнително място вкъщи, по-бърз интернет, удобен стол и маса/бюро.

  3. Офис – какво е това? Много от компаниите освободиха скъпите си офиси и преминаха на изцяло нов режим на работа. Наемните нива на офис площите паднаха и много хора могат да си позволят да се нанесат в по-големи и удобни помещения. От друга страна наемодателите стават все по-гъвкави – предлагат се от отделни бюра за няколко часа на ден до цели сгради за краткосрочен наем.

  4. Здравословен начин на живот – все повече хора обръщат внимание на това в каква среда живеят и работят. Как е построена сградата, в която прекарваме деня си, от какви материали, каква светлина прониква, с какво се отоплява и охлажда? Тази тенденция ще се засилва все повече, особено в градовете с мръсен въздух и липса на екологичен транспорт.

  5. Фокус върху откритите пространства – едно от първите неща, които хората забелязаха след карантината, беше това къде могат да се разхождат и спортуват. Близостта на парковете, кучешките градинки, детските площадки и градини добиват все по-голямо значение в избора на жилище.

  6. Преместването в покрайнините на големия град – възможността да живееш в близост до града и да имаш спокойствието на покрайнините и достъпността на еднофамилните къщи, налага новата мода в търсенето на жилища за семействата.

  7. Високи изисквания към брокерите. Голяма част от хората, които търсят имот се изправят пред твърде много въпроси, на които искат отговор, за да направят добър избор. Все повече технологии навлизат в ежедневието ни, а това означава налагане на нови стандарти в предлагането- от виртуални огледи, 3D модели на жилища, през интериорни проекти и довършителни работи. Това са само част от услугите, които агенциите вече започнаха да предлагат на клиентите си.

  8. Какво се случва с кредитирането и лихвите по ипотечните кредити и дали тенденциите са към повишаване на стойностите – не се наемаме да прогнозираме. В уравнението вече има нова величина и тя е свързана със способността ни да се променяме в години като 2020.

  9. Информираност – наша основа цел и желание е да виждаме все повече хора, които имат представа какво се случва с пазара на имоти. Ако все пак за вас това е твърде сложно, ние сме насреща, за да помогнем. Знаете как да се свържете с нас. А до края на 2020 година имаме нова услуга – безплатна консултация ТУК

Коментари

Вашият коментар