Имот на публична продан? Да или Не?

Напоследък все повече хора ме питат за имотите, които се предлагат на публична продан. Повечето хора се водят от сравнително ниските цени, избора на местоположение и избягването на допълнителни плащания- такси, комисиони и др. От огромно значение е да успеете да намерите човек, който да ви даде съвет относно самата процедура и рисковете, които крие тя. Въпреки, че изглежда много привлекателно има много подводни камъни- цената, която виждате е началната цена, на която ще започне публичната продан и служи за база, а не е окончателната цена на имота. Книжата и документите могат да бъдат разгледани в кантората на Съдебния изпълнител, но е добре да ги погледне човек, който има понятие от тези документи. Можете да правите огледи в специално време и след предварителна уговорка- в повечето случаи обитателите на тези имоти не са много дружелюбни.

Нужно е да имате сумата, която ще напишете като наддавателно предложение предварително подготвена- ще имате само 7 дни да я внесете по сметка на Съдебния изпълнител.Ще внесете предварително 10% от цената, за да заявите интереса си да участвате в публичната продан.

Ще получите ли Нотариален акт? Не – ще получите документ от Съдебния изпълнител, който се нарича Постановление за възлагане- това е документа за собственост.

А за повече подробности се обърнете към нас на имейл: [email protected]

Ще се постараем да отговорим максимално подробно.

P.S. Можете да следите всички обявени имоти на публична продан на следния уеб сайт


Публикувана

в

от

Коментари

Вашият коментар